top of page

Çınarlı Genç Mucitler “Türkiye 2.si ve 6.sı” Oldular!



 

Bilim Kahramanları/FLL SENIOR 2014 Uluslararası Robot Yarışması’na katılan Çınar Koleji öğrencileri Türkiye 2.liği ve Türkiye 6.lığı derecelerini alarak büyük bir başarıya imza attılar.


Çınar Koleji öğrencileri, “Shaker” ve “Legoritma” isimli ekiplerle, 8-9 Mart tarihleri arasında İstanbul Kültür Üniversitesi’nde düzenlenen FLL Senior 2014 Robot Yarışması’nda Türkiye 2.liği ve Türkiye 6.lığı derecelerini alarak büyük bir başarıya imza atmış oldular. Büyük bir heyecan, özveri ve disiplin ile yarışmaya hazırlanan Çınar Koleji öğrencilerinin projeleri jüri üyeleri tarafından da büyük takdirle karşılandı.


Yarışmanın bu seneki teması Natural Fury yani “doğal afetler”di. Toplamda 3 aşamadan oluşan yarışmada 1. aşamada ekiplerin hazırladıkları projeler değerlendirildi. 2. aşamada ise tasarlanan robotların mekaniği değerlendirilirken 3. aşamada da robotların performanslarına göre puanlar verildi. Daha sonra puanların toplamları alınarak takımların dereceleri belirlendi.


Çınar Koleji ‘ nde Habibe İskender Delibaş Koordinatörlüğünde Yaşam Becerileri Merkezi’nin önemli bir vizyon projesi olan Mekatronik Atölyesi’nde takım koçları Bedia Arslan ile yarışmaya hazırlandılar. Mekatronik atölyesinde “LEGO” ve “mekaniği” C++ tabanlı programlama teknikleri ile bir araya getiren genç mucitlerin FLL Senior Yarışması’ndaki projeleri oldukça dikkat çekiciydi. Yarışmayı düzenleyen yetkililer, böylesi özel bir çalışmanın projelendirilme aşamalarına ev sahipliği yapan Çınar Koleji Yaşam Becerileri Merkezi ile ilgili olarak “Çınar Koleji Yaşam Becerileri Merkezi Mekatronik Atölyesi’ndeki çalışmaları merak ediyor; yerinde görebilmek amacıyla en yakın zamanda ziyaret etmek istiyoruz” dediler.


3 farklı proje ve farklı robot tasarımıyla yarışmaya katılan Shaker ekibinin projeleri; “erozyona karşıyenilikçi çözümler”, “yıldırım düşmesinde can kaybını önleme” ve “sel baskını” üzerine geliştirildi. 2. aşamada tasarladıkları robotun mekaniğiyle bu aşamada birinci olan ekip, 3. aşamada robotlarının sergiledikleri performansla toplamda 421 puan alarak yarışmayı Türkiye 2.si olarak tamamlamayı başardılar. Dünya elemeleri için tek bir maçı kalan Shaker ekibi, bu elemeden sonra ilk 7 takım arasına girebilirse dünya turuna çıkabilecek. Shaker ekibinin son eleme turu 22-23 Mart tarihlerinde Mimar Sinan Üniversitesi Bomonti Kampüsü’nde gerçekleşecek.


Yarışmada Türkiye 6.lığını elde Legoritma ekibinin ilk aşamadaki projesi ise “depreme karşı yıkılmayan yaylı ve raylı sistemli ev” oldu. Can ve mal kaybını önlemek amacıyla uygulamalı olarak sunulan bu proje jüri tarafından çok beğenildi. 2. aşama robotun mekanik tasarımı, 3.aşama ise robotun performansıydı. Performansın ölçüldüğü aşamada robotun 2,5 dk. içinde yapması gereken görevler vardı ve asıl skor bu aşamadan sonra belli oluyordu. Sonuç olarak toplamda 418 puan alan Legoritma ekibi Türkiye 6.sı olarak başarılı bir şekilde yarışmayı tamamladı.


Bu başarıların ardındaki isimler;

Shaker Ekibi: Esra Dağ, Oğuzhan Şentürk, Yasin Yıldız, Zeynep Koçyiğit, Ayşe İrem Akyıldız, İlknur İrem Yılmaz, Muhammed Emin Saral, Ömer Bunyak, Elif Beyza Akyıldız, Ahmet Haluk Irmak, Derya Kızıloğlu, Şehriban Kızıloğlu, Selimhan Aygün.




Legoritma Ekibi: Oğuzhan Dede, Furkan Hakan Hızal, Muhammed Eray Yılmaz, Mehmet Eren Erken, Ali Osman Burak Arlı, Muhammed Burak Alican, Erdem Metin.

Böylesi büyük başarılara imza atan öğrencilerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.






8 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page